Международна конференция за творческата дейност на подрастващите се проведе във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:54 / 09.03.2009Коментари ()488
Художествено-творческата дейност на подрастващите във Варна бе представена по време на Международна научно-практическа конференция, която се проведе на 3 и 4 март 2009 г. в украински град Харков. "Концептуални модели за развитие на творческите способности на децата от младша възраст" беше темата на форума, който се проведе успоредно с VІІ Международно биенале на детското творчество за деца от 5 до 10 години. Организатори на конференцията бяха Харковския градски съвет и Харковския лицей на изкуствата № 133.

В украинския град, с който Варна поддържа дългогодишни партньорски взаимоотношения, беше представена и работата на варненските педагози от НГХНИ "Константин Преславски" за формиране на художествените възприятия на децата и учащите се.

Конференцията беше открита от Вадим Ландсман - заместник-кмет на Харковския градски съвет, директор на Департамента по хуманитарните въпроси на Харковския градски съвет. В нея участваха още проф. Татяна Веркина - ректор на Харковския държавен университет по изкуства и Ольга Деменко - началник на управление образование в Департамента по хуманитарните въпроси на Харковската просвета.

В международния форум взеха участие още педагози от градовете Москва, Нижний Новгород, Белгород /Русия/, Львов /Украйна/ и Цзинан /Китай/. На конференцията бяха изнесени над 30 научни доклада. Присъстващите се запознаха с творческата работата на харковските деца и посетиха детски музикални, хореографски и художествени школи, Лицея на изкуствата №133 и Харковския дворец на детското и юношеско творчество.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Mezhdunarodna-konferenciya-za-tvorcheskata-deinost-na-podrastvashtite-se-provede-vuv-Varna-80491
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.