Счупена поща спира социални помощи
Автор: Екип Varna24.bg 09:42 / 10.03.2009Коментари ()1275
Счупена пощенска кутия, възпрепятства получаването на социални помощи от общината. Това стана ясно на приемна на общински съветници от БСП. Пенсионерката Пенка Стоянова се оплака пред местните парламентаристи, че е кандидатствала за социално подпомагане. Всяка година жената била подавала документите за финансовата помощ, но от общината така и не я били одобрили. Стоянова останала много учудена от отказа на местната власт, тъй като нейното социално положение било много тежко. Освен това пенсионерката е с множество заболявания и се грижи за сина си, който пък има тумор. Жената е подавала и молба за общинско жилище, но тя също е останала без отговор.

След извършена проверка от съветниците Пламен Начков и Валерия Ангелова се оказа обаче, че общината е отпуснала помощите, но Стоянова заяви, че досега никакви пари не са й изплащани. Докато общинарите обясняваха, че жената е трябвало да получи известие по пощата, тя сама откри отговора защо писмото не е стигнало до нея. Вандали изпочупили пощенската кутия пред дома й на ул. "Доброволци" и Пенка и синът й не са могли да получат известието.

Пенсионерката разбра, че веднага може да получи отпуснатата й сума, след като се свърже с шефа на ресорната дирекция в общината. Съветниците предположиха още, че неодобрената молба за влизане в списъка на чакащите за общинско жилище, се дължи на непълен комплект документи от страна на Стоянова.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Schupena-poshta-spira-socialni-pomoshti-80534
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.