Пробация за пиян турчин, потрошил в катастрофа двама души
Автор: Екип Varna24.bg 13:57 / 10.03.2009Коментари ()683
© Varna24.bg
Районният съд във Варна наложи наказание "пробация" за шофьор, причинил по непредпазливост в пияно състояние телесни повреди на 2 лица. Съдът наложи на 22-годишния Джелеп Берк (продължително пребиваващ у нас турски гражданин) наказание от 1 година и 4 месеца пробация при двете задължителни мерки, както и 150 часа безвъзмезден труд в полза на обществото. Берк бе лишен и от право да управлява МПС в продължение на 1 година.

На 30 март миналата година при управление на автомобил "Фолксваген голф", Берк не спазил пътен знак "Стоп", с което нарушил правилата за движение и блъснал насрещно движещо се такси. Вследствие на удара двама от пътниците в таксито са получили средни телесни повреди (счупване на долна челюст и долен крайник). Установено е още, че Джелеп Берк шофирал в пияно състояние, с концентрация на алкохол в кръвта от 0,95 промила.

Съдът осъди 22-годишния младеж да заплати направените по делото разноски в полза на държавата. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Probaciya-za-piyan-turchin-potroshil-v-katastrofa-dvama-dushi-80627
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.