"Бърза помощ" пропищя от дупките в Цветния квартал
Автор: Екип Varna24.bg 11:34 / 12.03.2009Коментари ()718
Шофьори на леки автомобили оплакват съдбата си всеки път, когато им се наложи да преминат през кръстовището на ул. „Люляк" и „Роза" в Цветния квартал. Огромна кална пропаст, пълна донякъде с мръсна дъждовна вода, препречва пътя на водачите на МПС, дръзнали да прекосят малките улички. Оказва се, че в непосредствена близост до разколачената улица никне нова кооперация. По всяка вероятност виновник за пропадането на пътя там е именно строителната фирма, която извършва градежа, смятат живеещите наоколо.

Докато издирваме чия е вината, всеки момент на „Люляк" може да се случи поредното ПТП. Защото на всеки 30 секунди в черната дупка се напъхва по една кола, видя репортер на „Народно дело". „Това не се издържа, разбихме си автомобилите, идва ми да осъдя кметството", крещеше вчера през прозореца си нервиран шофьор, който направи неуспешен опит да заобиколи калния окоп. Най-сериозна заплаха обаче дебне линейките на „Бърза помощ", които също преминават през това място. Често в санитарните автомобили се возят тежко болни пациенти. Животът на някои от тях виси на косъм, а пропадането на гумите в езерото може да усложни състоянието им.

„Когато екипите закарват болни до Терапията, се налага да газят през грамадната локва. Не дай боже да ни повикат на адрес от „Нарцис" или от съседна улица, тогава ни се изправят косите, коментираха докторите. От общината вчера обещаха, че се заемат със случая веднага. „Още днес разпореждам проверка на това място. Експертите от отдел „Строителен контрол" ще отидат и ще извършат необходимото", заяви директорът на "Осигуряване и опазване на обществения ред" в общината Стойчо Бакалов. Резултатите от там ще станат ясни до няколко дни, а „Народно дело" се ангажира да проследи проблема до неговото решаване.

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Burza-pomosht-propishtya-ot-dupkite-v-Cvetniya-kvartal-80949
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.