От "Българско войнство" - против дадено звание на Етем
Автор: Екип Varna24.bg 16:46 / 19.03.2009Коментари ()902
Членовете на клуб „Българско войнство" към партия ГЕРБ във Варна не са съгласни с присъждането на офицерско звание на старши офицер от Българската армия на министъра на извънредните ситуации Емел Етем, съобщиха от ГЕРБ в морската столица. Според войните от мобилизационния резерв на армията, липсва сериозна мотивация за даването на званието, а това означавало, че държавата се отнася несериозно и с пренебрежение към българската армия.

„Препоръчваме на министъра на отбраната Николай Цонев да прочете внимателно законите и изискванията към постъпващите в армията кадрови военнослужащи, за да разбере колко много и какви сериозни принципи е пренебрегнал със своето странно решение," пише още в писмото на клуб „Българско войнство", адресирано също до президента Георги Първанов и до министър-председателя Сергей Станишев.

„С това писмо ви предупреждаваме за вредната и опасна за българската армия тенденция да се пренебрегват основни принципи във военното строителство и за това, че е време да спрете с лаическите действия в тази област, очевидно непозната за вас", обобщават от клуб „Българско войнство" към партия ГЕРБ във Варна.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Ot-Bulgarsko-voinstvo-protiv-dadeno-zvanie-na-Etem-82098
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.