10 години в затвора за трафик на момиче
Автор: Екип Varna24.bg 15:18 / 23.03.2009Коментари ()952
© Varna24.bg
За трафик на хора Районният съд във Варна постанови ефективна присъда от 10 години и 15 000 лв. глоба за 42-годишния Красимир Георгиев. Той бе признат за виновен, затова че в периода 22 - 28 ноември 2007 г. във Варна набирал и укривал непълнолетно момиче с цел да бъде използвано за развратни действия. Деянието е извършено при опасен рецидив спрямо ненавършило тогава 17 години момиче, чрез отвличане и противозаконно лишаване от свобода.

Тинейджърката познавала Красимир Георгиев от месец май 2007 г., като работела през лятото на негов павилион за бързо хранене. Самата потърпевша е дете на разведени родители, живеела основно сама в апартамента на майка си, без реален родителски контрол. Тя и интимният й приятел (с когото имат дете, настанено в специализирания дом във кв.Виница) вземали стимуланти и наркотици и често изпадали в парични затруднения. Нееднократно Красимир Георгиев като неин работодател й давал назаем пари, понякога купувал телевизор, електроуреди за дома или плащал сметките за ток. 42-годишният мъж дори поискал от майката на момичето да подпише пълномощно с цел той да поеме опеката над девойката, но получил отказ.

На 22.11.07 г. момичето си уговорило среща с Георгиев с намерението да му поиска пари. Той я поканил в колата си и в гориста местност по пътя край село Приселци започнал да я удря. Момичето било заплашено, че ще бъде продадено да проституира, ако не отиде да живее в апартамента на работодателя си. Още същия ден потърпевшата била откарана в апартамента на Георгиев, където била надзиравана от подсъдимия и живееща с него жена. Няколко дни по-късно потърпевшата била закарана до собствения й дом, за да си вземе дрехи. Тогава тя направила опит да избяга, но била настигната и отведена в горичката до кв. Владиславово. Там отново била бита, заплашвана с отрязване на нос или ухо, както и че ще бъде приведена зад граница да проституира. Ден по-късно тинейджърката успяла да измоли похитителя си да я заведе на среща с бащата на детето си. На тази среща потърпевшата успяла да предаде бележка по приятеля си, адресирана до инспектор от детска педагогическа стая. Така на 28.11.07 г. момичето било открито от полицията в апартамента на подсъдимия, след подаден сигнал от инспекторката на ДПС. Съдебно-медицинска експертиза установява, че по отношение на непълнолетното момиче е упражнявано насилие и нанасяни удари.

ВРС определи 42-годишния Красимир Георгиев да търпи наложеното му наказание от 10 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, като зачете времето през което подсъдимият е бил задържан под стража (от 30.11.07 г.). Освен наложената на Георгиев глоба от 15 000 лв., той бе осъден да заплати и направените по делото разноски.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.


https://www.varna24.bg/novini/varna/10-godini-v-zatvora-za-trafik-na-momiche-82571
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.