Кметът Кирил Йорданов получи званието "Доктор хонорис кауза" на ТУ-Варна
Автор: Екип Varna24.bg 18:17 / 23.03.2009Коментари ()1322
© Impact Press Group
Кметът Кирил Йорданов бе удостоен с почетното звание "Доктор хонорис кауза" на Техническия университет - Варна вчера на тържествено заседание на академичния съвет на висшето училище. На официалната церемония присъства съпругата му Елена Валеева-Йорданова, областният управител Христо Контров, председателят на Общинския съвет Борислав Гуцанов, зам.-кметове на общината, районни кметове, директори на общински дирекции, журналисти.

Ректорът на ТУ-Варна доц.Овид Фархи подчерта в словото си преди връчването на високото отличие, че академичната общност на ТУ - Врана изключително високо цени труда, усилията, приноса на кмета Кирил Йорданов за развитието на учебното заведение. Ние изградихме тесни връзки с общината, уважаваме решенията на общината за подобравянето на условията за живот и учене на студентите, разработваме много съвместни проекти, каза доц.Фархи. Работим за въвеждането на системата за автоматизирано управление на осветлението на града, разработихме заедно и проекта за изграждането на спортния комплекс, който е уникално съоръжение за източна България. И всичко това е постигнато благодарение на усилията и волята на кмета, каза още доц.Фархи.

На 12 януари т.г. Академичният съвет реши заради приноса на кмета Йорданов да даде дан на усилията, на волята му и да го удостоим с почетното звание. Малко са личностите с това почетно звание, каза още ректорът на университета.
Кирил Йорданов е роден на 14 юни 1956 г. в семейството на юристи. Завършва право в Софийския университет. Работи като съдия до 1991 година. След това е областен управител на Варненска област до 1997 г. То е бил и народен представител, ръководил е две парламентарни комисии и е бил депутат в парламента в Страсбург. От 1991 година е кмет на Варна. Сега тече третият му мандат като кмет.

Доц.Фархи връчи на Кирил Йорданов сертификат за "Доктор хонорис кауза" и малка пластика на богинята на победата, изработена в унимверситета с пожеланието да върви към следващи победи.

Интересен подарък и покана за съвмесни дейности получи кметът от декана на машинно-технологичния факултет доц. Димитров - негови снимки като управлява мотор.

Източник: chernomore.bg



https://www.varna24.bg/novini/varna/Kmetut-Kiril-Iordanov-poluchi-zvanieto-Doktor-honoris-kauza-na-TU-Varna-82605
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.