Само един акт са съставили експерти на Държавния ветеринарно-санитарен контрол, след като за десетина дни са проверили 39 обекта във Варна, в които се предлагат риба и рибни продукти. "На три места е установено, че бракувана стока - риба и рибни продукти, се съхранява в един и същ хладилник, макар бракът да е описан отделно", каза шефът на ДВСК д-р Маргарита Атанасова. Проверяващите са наложили и административен акт в обект, в който термометрите на хладилните съоръжения са били повредени. Само в рамките на десетина дни са били инспектирани 8 крайбрежни заведения, 10 супермаркета и 21 магазина. На проверка са били подложени произходът, съпровождащите документи, етикирането, годността, както и съхранението на предлаганите риба и рибни продукти, както в крайбрежните капанчета, така и в магазинната мрежа.
Източник: в. "Позвънете новини" |