Слагат местните данъци на специален отчет
Автор: Екип Varna24.bg 10:57 / 01.04.2009Коментари ()561
© Varna24.bg
Дирекция "Местни данъци" в община Варна ще трябва да се отчита ежемесечно пред постоянната комисия "Финанси и бюджет". Това решиха представителите й вчера на заседание, на което бе обсъден отчетът за бюджета на общината за миналата година и проектът за настоящата. Мярката има за цел стриктно да се следи изпълнението на приходната част на бюджета и да се предприемат адекватни и своевременни действия, ако се забележи, че тя няма да може да се изпълни.

За по-добра организация при събирането на местните налози настоя червеният съвестник Пламен Начков. Ако не се предприемат мерки в тази насока, се опасявам, че картината през тази година ще е още по-жалка, коментира Начков. Според него, има опасност всички заделени за инвестиционни проекти средства да се пренасочат за издръжка на администрацията.

Съветниците подчертаха и това, че трябва да се изработят стимули за варненци да платят навреме през годината данъците си. Сред предложенията, които се чуха, бе да се въведе гъвкава схема за отстъпка от налозите.

Според сега действащата наредба, ако се платят данъците до края на април в целия им размер, се получава отстъпка от 5 на сто.

По настояване на Красимир Маринов от "Отечество" пък бе решено да бъдат оползотворени средствата от извънбюджетната сметка "Приватизация", където има блокирани 1,8 млн. лв. Според съветника, макар и предвидени като резерв, тези пари могат да се изразходват много по-рационално в инвестиционни дейности.

Съветниците приеха предложения им от администрацията отчет на бюджета за миналата година и проект за настоящата. Единственият дискусионен момент бе предвижданият лизинг от 19,2 млн. лв. за подобряване на системата за осветление на града.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Slagat-mestnite-danuci-na-specialen-otchet-83908
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.