Варна става световна покер столица
Автор: Екип Varna24.bg 11:07 / 08.04.2009Коментари ()782
Световният покер елит се събира на безпрецедентен супер турнир в хотел „Интернационал" на Златни пясъци. Това съобщиха от управата на казиното. Игралните маси в хотела са втората спирка от европейското първенство по покер European Masters of Poker (EMOP). Първият кръг е бил в Италия, а след Варна наред са Прага и Барселона.

30% от играчите идват директно от игралните маси на Лас Вегас. Очаква се във Варна да пристигнат над 300 топиграчи от цял свят. Една от причините е тлъстият награден фонд - 300 000 евро. Игрите почват в 12 ч. на Велика събота и ще продължат до ранни зори на Великден. Участници ще има от Израел, Канада и Русия. За да могат да се включат играчи от всякакъв калибър, входната такса е смъкната от традиционните 5000 на 1100 евро.

„Българското издание на турнира от сериите EMOP ще бъде прецедент за нашата страна от гледна точка на своите мащаби и степен на важност, а самият избор на България като спирка по маршрута на EMOP е изключително признание както за добиващия все по-голяма популярност в нашата страна спорт, така и за България като атрактивна туристическа дестинация" - посочват организаторите. Според тях така нашата страна може да бъде наистина атрактивна дестинация за платежоспособните чуждестранни туристи.

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Varna-stava-svetovna-poker-stolica-85031
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.