Приют за временно настаняване на жертви на трафика на хора отвори врати във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:32 / 10.04.2009Коментари ()723
Приют за временно настаняване на жертви на трафика на хора отвори врати във Варна. Това стана ясно на пресконференция в морската столица под надслов „Представяне на националната и местна политика за превенция на трафика на хора и закрила на жертвите". Сред присъстващите на форума бяха представители от Варненска окръжна прокуратура, полицията, Националната комисия за борба с трафика на хора и местната администрация. Имотът за обособяването на приюта е предоставен със заповед на местния кмет и е с капацитет петима плюс двама души. Към момента в него няма настанени хора, стана ясно на срещата. Ремонтът, обзавеждането и издръжката на приюта се обезпечават чрез съфинансиране между Националната комисия за борба с трафика на хора и община Варна.

Участници в пресконференцията коментираха, че е изтекла една година от създаването на местната комисия за борба с трафика на хора, като такива звена има още в Пазарджик, Бургас, Сливен и Монтана. Сред задачите по тази програма е създаването на информационно-обучителен център, който да събира и анализира информация за трафика на хора и по този начин да подпомага други структури в дейността им по проблема.

Източник: Агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Priyut-za-vremenno-nastanyavane-na-zhertvi-na-trafika-na-hora-otvori-vrati-vuv-Varna-85439
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.