Отново варненец е общински финансист на годината
Автор: Екип Varna24.bg 15:50 / 10.04.2009Коментари ()1017
© Impact Press Group
Вицепремиерът Меглена Плугчиева връчва наградата "Общински финансист на годината" на заместник кмета на община Варна Борислав Борисов
Заместник кметът по финансовите въпроси на Община Варна доц.Борислав Борисов бе отличен като "Общински финансист на годината" от Асоциацията на председателите на Общински съвети. Варненският заместник-кмет получи признаието в категорията "Голяма община".

Борисов бе награден от вицепремиера Меглена Плугчиева с копие от сабята на Васил Левски, грамота и ковчеже, като символ на пазителя на финансите.

В категориите Средна и Малка община бяха отличени Виолета Александрова и Емилия Пенева, финансисти съответно на общините Септември и Борово.

Наградата "Общински финансист на годината" се връчва за четвърта поредна година. През 2004 и 2005 г. с престижната награда бе отличен тогавашният финансист на община Варна Димо Стоев. През 2007 г. ковчежникът на морската столица получи националния приз „Финансов директор на българските общини мандат 2003 - 2007".

В условията на криза Управителният съвет на Асоциацията на председателите на Общински съвети взе решение да направи нови правила и критерии за конкурса, заяви председателят на асоциацията и варненски общински председател Борислав Гуцанов. Той обаче не уточни какви точно ще са промените за следващото издание на конкурса.

Довечера участниците в традиционния Национален форум на председателите на общинските съвети ще отбележат събитието с тържество в елитен хотел в Обзор. На купона ще пеят Деси Добрева, Орлин Павлов, Тони Томова и Петър Иванов. Специален подарък от общински финансист номер 1 доц.Борислав Борисов ще са изпълнения на Тони Димитрова.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Otnovo-varnenec-e-obshtinski-finansist-na-godinata-85500
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.