Еколози на протест срещу подаръците – къщи за мутрите
Автор: Екип Varna24.bg 10:06 / 21.04.2009Коментари ()652
Пред Пантеона в Морската градина за 12,30 часа днес е предвиден протест на граждани срещу строителството в крайморския парк. Протестът ще премине под надслов „Морската градина не е строителна площадка". Останалите искания на протестиращите са „Не на подаръците - къщи за мутрите!" и „НЕ на безпризорните кучета в Морската градина".

Организаторите на протеста го определят като социален експеримент с идея да се докаже наличието на гражданско общество във Варна. Като организатор се определя Борис Касиков - лидер на младежката еко организация "Зелените тигри" и радиоводещ.

През последните години Морската градина на Варна буквално се пренасели. Все повече и повече са новите жители на морската столица, които се наслаждават на най-красивия парк в България. В същия момент огромни камиони пъплят денонощно по алеите, за да снабдяват строежите на огромни кооперации. Ако строителството продължава със същите темпове, много скоро Морската градина ще се превърне в жилищен квартал и варненци няма да имат парк, което е престъпление спрямо жителите на най-добрия град за живеене в България, се посочва в поканата за днешния протест.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Ekolozi-na-protest-sreshtu-podarucite-kushti-za-mutrite-86939
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.