Осем души от Варненско заразени с лаймска болест
Автор: Екип Varna24.bg 10:26 / 21.04.2009Коментари ()635
Осем души с лаймска болест регистрираха за седмица във Варна. Това съобщиха от пресслужбата на Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве във Варна. Според седмичната сигнална информация, подавана от здравната служба са отчетени и пет случая на ухапани от кърлежи, като един от тях е от морския град, а останалите са жители на областта. За сравнение, от РИОКОЗ уточняват, че през същия период на миналата година не са регистрирани такива случаи.

Регистрираната през периода в РИОКОЗ - Варна заразна заболеваемост е с обичайната за сезона характеристика. Чревните инфекции през тази седмица са 31, повече от регистрираните през предишната и от отчетените за същата седмица на 2008г. Не са регистрирани епидемично свързани заболявания. Намалява броят на болните от въздушно-капкови инфекции, основно за сметка на заболяванията от варицела.

В имунизационния кабинет са профилактирани 51 души, като най-много са профилактираните срещу жълта треска 34. В консултативния кабинет по СПИН са анкетирани и изследвани безплатно 124 лица.

Източник: dnesplus.com



https://www.varna24.bg/novini/varna/Osem-dushi-ot-Varnensko-zarazeni-s-laimska-bolest-86959
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.