За пореден път потвърдиха ареста на обвинен по мегадознанието, разследващо престъпна група за трафик на жени и разпространение на дрога
Автор: Екип Varna24.bg 15:31 / 23.04.2009Коментари ()807
Красимир К. с прякор "Дългия", привлечен като обвиняем за две тежки престъпления, свързани с разпространението на дрога и с участието във въоръжена престъпна група, създадена за трафик на жени, склонявани към проституция и пране на пари ще си остане в ареста. Това определи днес Варненският окръжен съд, който отказа да измени в по-лека процесуалната му мярка за принуда.

Пресслужбата на съда припомня, че 43 годишният мъж е с мярка за неотклонение "задържане под стража" от близо година. Той бе задържан през м. май миналата година при мащабна акция на регионалната полиция във Варна, която разби няколко от базите на наркогрупировките в морската столица. Тогава заедно с Красимир в ареста попаднаха Николай Х., Стилиян Г. и Иван Ф. Месеци по-късно след ареста на друга група лица, сред които и трима общински съветници, разследвани за трафик на жени, склонявани към проституция, изнудване, пране на пари и други тежки престъпления, двете досъдебни производства бяха обединени в едно мащабно дознание. По него като обвиняеми са привлечени 24 лица.

В хода на днешното съдебно заседание стана известно, че в началото на този месец спрямо Красимир К. са повдигнати окончателните обвинения. Той е привлечен затова, че в периода от 11-ти до 13 май миналата година в съучастие с други лица придобили и държали различни видове наркотични вещества на стойност близо 28 000 лева, за да ги продават. Второто тежко обвинение, спрямо Красимир К. е, че от лятото на 2001 година, до 13 май 2008 година е участвал във въоръжена организирана престъпна група, създадена за трафик на жени, склонявани към проституция и пране на пари.

За пореден път първоинстанционният съд прецени тежестта на престъпната дейност, развивала се в продължителен период от време и изключителната й висока степен на обществена опасност. Събраните в хода на следствените действия множество писмени, гласни свидетелства и други материали обосновават по категоричен начин предположението, че Красимир е съпричастен към тежките престъпления, за които е привлечен като обвиняем. Предстои и предявяване на материалите от разследването. Ако това обаче не се случи до 15 май тази година, когато изтича едногодишният срок от задържането на Красимир, то прокуратурата следва да предприеме действия, за да го освободи от ареста.

Днешното определение подлежи на обжалване пред Варненския апелативен съд на 28 април от 11,00 часа.

 



https://www.varna24.bg/novini/varna/Za-poreden-put-potvurdiha-aresta-na-obvinen-po-megadoznanieto-razsledvashto-prestupna-grupa-za-trafik-na-zheni-i-razprostranenie-na-droga-87424
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.