Алергия вкара мъж в болница
Автор: Екип Varna24.bg 10:24 / 20.05.2009Коментари ()776
56-годишен варненец се озова в клиниката по токсикология във Военноморската болница, след като обилно си похапна скариди. Мъжът не знаел, че има алергия към морския дар. Час след вечерята в понеделник обаче изпаднал в шок. Вчера медиците бяха стабилизирали състоянието му. Те обаче не знаеха дали пациентът е ял скариди в заведение, или на домашната трапеза.

Доста по-тежко бе състоянието на друг болен в токсикологията - наркоман, приет преди 5 дни. Младият мъж комбинирал морфин с успокоителни. Това довело до увреждане на периферните му нерви, а като резултат получил силни болки и не можел изобщо да стъпва на краката си. "Лекуваме го с медикаменти и в барокамера. Вече е по-добре, но ще мине дълго време, докато се възстанови напълно", коментираха токсиколозите.

Вчера по обяд те бяха заети да спасяват поредната жена, направили опит за самоубийство. Младата дама, на възраст около 30 г., нагълтала солидно количество хапове и бе докарана в тежко състояние. Медиците обаче бяха оптимисти, че ще спасят живота й.

Източник: в. "Морски Труд"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Alergiya-vkara-muzh-v-bolnica-91191
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.