Вицеадмирал Минко Кавалджиев: Кризата не се отразява на бойните ни учения
Автор: Екип Varna24.bg 13:21 / 20.05.2009Коментари ()701
© Impact Press Group
По отношение на военноморските учения тази година няма да има съкращения. Това заяви във Варна командващият на ВМС в България вицеадмирал Минко Кавалджиев. „Имаме достатъчно гориво и бойната подготовка е съвсем интензивна в съответствие с плановете за провеждане на учения, така че в това отношение няма да имаме ограничения" - категоричен бе Кавалджиев. Той изрази задоволство от действията на министъра на отбраната Николай Цонев и коментира, че „в определени отношения, във флота и армията като цяло нещата стоят много добре".

Вицеадмирал Кавалджиев допълни, че към момента ВМС доусвоява техниката, която вече е получена от флота. Според командващия на военноморските сили, в сектора се работи в посока модернизация. Всичко което трябва да бъде направено от флота като проекти и техническо задание е факт, минало е през всички регламентирани инстанции в съответствие с Правилника за управление на военните продукти, посочи той. „В плановете ни е включена идеята да се добива нова техника, но към момента този въпрос не стои за изпълнение" -каза още Кавалджиев.

По системата за наблюдение „Екран" има сключен договор за реализиране. Изпълнява се в съответствие с графика, който е предвиден в договора и трябва да влезе в оперативно използване, напълно завършен и усвоен през 2011 година, обясни още вицеадмиралът.

Източник: Агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Viceadmiral-Minko-Kavaldzhiev-Krizata-ne-se-otrazyava-na-boinite-ni-ucheniya-91252
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.