Няма кадрови проблем в българските военноморски сили, смята вицеадмирал Минко Кавалджиев
Автор: Екип Varna24.bg 13:23 / 20.05.2009Коментари ()631
© Impact Press Group
Кадровият въпрос във военноморските сили се решава много успешно и почти няма свободни работни места. Това заяви при посещение във Варна командващият на флота вицеадмирал Минко Кавалджиев. Кавалджиев добави, че свободните места за целия флот възлизат на няколко десетки броя, а кандидатите са по трима и повече за едно място.

За днешната среща на командващите на Военноморските сили от Черноморския регион, Кавалджиев изрази надежди, че това, което предварително е заложено от работната група - орган на Комитета на командващите на военноморските сили от Черноморските държави - ще бъде утвърдено. „Може да се дискутира по него, някои нюанси могат да се добавят, но като цяло очакваме срещата да мине успешно и да утвърдим плановете за по нататъшната работа на оперативното съединение „Блексийфор" - посочи вицеадмиралът.

Относно двете учения „Галатея" Кавалджиев коментира, че са минали успешно и всички планирани задачи са изпълнени. По думи на командващия, това е видно както от докладите на командирите, които са ръководили учението, така и от оценките, които Щабът е дал на флота. „Направихме една решителна крачка за подобряване на бойната подготовка във флота", коментира Кавалджиев.

За учението „Бриз" отново се очакват натовски кораби от Турция, Гърция и САЩ, като все още списъкът не е окончателен. Според вицеадмирала, тази година процесът е труден, тъй като НАТО, Европейският съюз и много водещи държави са заети в борбата с пиратството в Сомалия и други райони по света. „Най-вероятно ще участват по-малко кораби в сравнение с миналата година, но все още се уточняват, тъй като държавите имат много сбит график за изпълнение на международните си задачи - борба с тероризъм и пиратство. Това е една от най-важните задачи на световната морска общественост", каза в заключение вицеадмирал Кавалджиев.

Източник: Агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nyama-kadrovi-problem-v-bulgarskite-voennomorski-sili-smyata-viceadmiral-Minko-Kavaldzhiev-91254
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.