Първите рециклирани спални вагони и вагони тип „бистро” потеглят към морето
Автор: Екип Varna24.bg 16:29 / 30.05.2009Коментари ()988
От 1-ви юни „Български държавни железници" ЕАД пускат в редовна експлоатация първите рециклирани спални вагони и вагони тип „бистро" във влакове от столицата до двете основни морски дестинации - Бургас и Варна. По този начин националният железопътен превозвач ще предложи съвременна транспортна и търговска услуга на своите клиенти при пътувания на дълги разстояния.

Вагоните тип „бистро" ще се движат в съставите на ускорените бързи влакове „Златни пясъци" по направлението София - Варна и ускорените бързи влакове „Слънчев бряг" по направлението София - Бургас. Рециклираните спални вагони ще бъдат включени в композициите на нощните влакове № 2627 и № 2626 (София-Варна-София) и нощните влакове № 8626 и 8627 (София-Бургас-София).

„Български държавни железници" ЕАД припомнят, че при пътуване с ускорен бърз влак от София до Бургас или Варна и обратно, клиентите могат да ползват новата търговска оферта за 30% намаление от редовната цена на билета. При пътуване с бърз влак по тези направления на отиване и връщане, пътниците ползват 20% отстъпка от цената.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Purvite-reciklirani-spalni-vagoni-i-vagoni-tip-bistro-poteglyat-kum-moreto-92955
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.