Спасиха лекар, решил да се трови с газ
Автор: Екип Varna24.bg 10:26 / 01.06.2009Коментари ()1033
Ветеринарен лекар от Шумен вчера пусна газ и легна да мре в апартамента си на 13-ия етаж в блок на ул. "Марица". Спасиха го по чудо. 38-годишният д-р Ивайло Пенчев, участъков ветеринар във варненско село, опита да се самоубие с пропан-бутан. Съседи позвънили на тел. 112 като мислели, че някой е забравил отворен винтила. Веднага дошъл екип на "Гражданска защита", около 15.20 ч. те разбили вратата и намерили младия мъж жив. Предполага се, че още около 9-10 ч. д-р Пенчев пуснал газ и зачакал смъртта. Миризмата на газ се усещаше вчера до късния следобед още от първия етаж на 13-етажния блок, се убеди репортер на вестника.

Най-близките съседи едва към 15 ч. позвънили на спешния телефон 112. Улашили се да не гръмне бутилката. Екипът на "Гражданска защита" разбил вратата и едва тогава видели мъжа на пода. Докато го извеждали, той взел да буйства, после да вика от болка.

Според дежурния лекар в спешна помощ д-р Евгени Янков, мъжът е бил в съзнание, контактен, но тези натравяния имали дълъг период на лечение и тежки последици. Пострадалият е настанен в реанимация на шуменската болница.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Spasiha-lekar-reshil-da-se-trovi-s-gaz-93145
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.