Съветници от Варна искат обособяването на работна зона за медиите в Общинския съвет
Автор: Екип Varna24.bg 13:42 / 18.02.2020Коментари ()1953
© Varna24.bg
С цел създаване условия за работа на журналистите, които отразяват работата на Общински съвет - Варна, да бъде обособена “Прес зона" в непосредствена близост до зала “Пленарна" на ОбС - Варна.

Това предложение депозира до председателя на ОбС - Варна секретарят и говорител на групата съветници от БСП Мария Тодорова.

“Мястото е добре да бъде обезпечено с техническо оборудване, което да създава възможност на репортери, фоторепортери и оператори оперативно да вършат работата си и да информират в реално време съгражданите ни как работи излъченият от тях градски парламент", настояват общинските съветници от БСП.

Искането до зала “Пленарна" в община Варна да бъде обособена работна зона за медиите социалистите мотивират с желание да бъдат създадени условия диалогът между общински съветници и средствата за масово осведомяване да се случва в цивилизована среда, съответстваща на съвременните условия.

“В рамките на Прес зоната да бъде предвидена и малка трибуна - с всички реквизити на местната законодателна власт, край която различните фракции и/или независими общински съветници да правят своите коментари по обществено значими и актуални теми, касаещи обществените правила във Варна", пише още в предложението на БСП до председателя на ОбС.

Считаме, че подобна стъпка би повишила нивото на обективност, прозрачност и демократичност, каквото нашият Общински съвет има претенциите да притежава, заявяват в писмото си до председателя Тодор Балабанов осмината представители на социалистическата партия в ОбС - Варна.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Suvetnici-ot-Varna-iskat-obosobyavaneto-na-rabotna-zona-za-mediite-v-Obshtinskiya-suvet-937467
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.