В седмицата на вота обучават СИК-овете
Автор: Екип Varna24.bg 09:49 / 17.06.2009Коментари ()611
© Varna24.bg
От 29 юни до 1 юли ще се проведат обученията на членове на секционни избирателни комисии (СИК) на територията на община Варна. Това съобщи говорителят на Районната избирателна комисия (РИК) в града Владимир Калудов. В първите дни ще преминат обученията на политически представители в СИК-овете от варненските райони "Одесос", "Приморски" и "Младост". Те ще се проведат в зала "Пленарна" в сградата на общината. Обученията на представителите в изборни комисии от кметствата "Владислав Варненчик" и "Аспарухово" ще бъдат проведени в съответните райони, уточни Калудов.

РИК е излъчила свои представители, които ще отговарят за обученията в различните общини в областта. В тези райони разяснителните кампании минават много по-лесно и сравнително бързо, тъй като там броят на секционните избирателни комисии е значително по-малък. Съответно много по-малко хора преминават на обучение, поясни говорителят. Обученията за членове на СИК в областта също ще премине в седмицата преди 5 юли.

По време на вчерашното заседание на РИК е постъпило заявление от един от кандидат-депутатите в III варненски многомандатен район. Без мотиви и без решение на партията, която представлява, той е заявил желание да бъде отписан от листата за парламентарния вот. Не става въпрос за някоя от челните позиции, а за 12-13 място, поясни Калудов.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/V-sedmicata-na-vota-obuchavat-SIK-ovete-95831
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.