"Далкия" Варна против новите цени на тока
Автор: Екип Varna24.bg 17:42 / 19.06.2009Коментари ()934
© Varna24.bg
Решението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ за промяна на цената на електроенергията би могло да има сериозни последици за България. Това гласи официално становище на "Далкия Варна". От Варненската топлофикация, като едно от главните действащи лица в когенерацията и градското топлоснабдяване, изразиха безпокойство от сериозните последици, които промяната ще има върху българските потребители и имиджа на България.

„В условията на изострена конкуренция и глобална икономическа и социална криза, всички европейски страни се стараят да намалят търсенето на класическа и вносна енергия, и залагат на диверсификацията. Всички се опитват с нарастващи темпове да прибягват към източници на възобновяема енергия и все повече и повече поощряват използването на местния потенциал. Необходимо е да се допринесе за устойчивото развитие и за опазването на околната среда, като се стимулира растежа, инвестирането и заетостта. Необходимо е също така да се осъществи присъединяване към интегрираната и последователна енергийна политика на Европейския съюз, особено за все по-широкото въвеждане на възобновяеми енергийни източници", се посочва в позицията на "Далкия".

Българските потребители на градско топлоснабдяване и производителите на енергия от дълго време очакват да има прозрачност и видимост в дългосрочен план по отношение на цените на различните видове енергия, за да не се създават изкривявания в конкуренцията и постоянната преориентация на потребителите към различни източници на енергия, смятат от френската фирма-собственик на варненската топлофикация.

От "Далкия" ще коментират промените в сряда, ден след очакваното решение на ДКЕВР за промяна в цената на електроенергията, което предстои да бъде взето на 23 юни, вторник.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Dalkiya-Varna-protiv-novite-ceni-na-toka-96358
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.