15 варненски двойки ще бъдат включени в общинската ин витро програма
Автор: Екип Varna24.bg 09:08 / 23.06.2009Коментари ()809
© Varna24.bg
Днес от 13:00 часа в зимната градина на медицински център "Олимед" ще бъде проведена пресконференция. Предмет на обсъждане по време на пресконференцията ще бъде практическата работа на Общинската и Националната ин витро програми. Всичките 15 двойки, които се довериха на Олимед и очакваха старта на Общинската програма, вече са включени в Националната и предстои да започнат лечение.

Предвид голямата натовареност в качеството на единствен ин витро център във Варна, който има подписан договор с Националния фонд, предлагат 15-те квоти да бъдат разпределени между другите два ин витро центъра на Морската столица - Майчин Дом Варна и Центъра за Асистирана Репродукция в СБГАЛ Варна.

Предложението бе формално осъществено по правилата на добрата административна етика с депозиране на писмо до Кмета на Община Варна - Г-н Кирил Йорданов.

През м.април 2009 год. медицински център „Олимед" сключи договор с Националния Фонд Асистирана Репродукция. Към момента има списък с над 250 двойки, подали заявления за лечение и същите имат съответните входящи номера във Фонда.

 



https://www.varna24.bg/novini/varna/15-varnenski-dvoiki-shte-budat-vklyucheni-v-obshtinskata-in-vitro-programa-96740
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.