Увеличава се интересът към българското Черноморие от сръбските граждани
Автор: Екип Varna24.bg 10:08 / 24.06.2009Коментари ()616
© Varna24.bg
Увеличава се интересът към българското Черноморие от страна на сръбските граждани. Преди десетина година сръбските туристи масово посещаваха в България като евтина дестинация за почивка. След въвеждането на визите обаче интересът спадна с 50%. Сега след либерализацията на визовия режим отново има покачване.

Според туроператори продажбите на пакети за България се осъществявала по-рано от обичайното, което не било характерно за тази „комшийска дестинация", където се заминавало в последен момент, коментира изданието. Бранка Караджич от „Контики" твърди, че вече са ясни козовете на българското крайбрежие.

„Качеството и ниските цени човек трудно може да пренебрегне. Имаме широк спектър от предложения - от най-луксозните до най-евтините, така че България може да се сравни с някогашното ниво на търсене. Една от нашите предимства са и чартърните полети до Варна", е заявила Караджич. Според Александър Вучкович от „Аргус" застоят в почивките в България в следствие на визовия режим ще бъде преодолян.

„Българите инвестираха доста в качествено хотелиерско предложение, извънпансионно потребление продължава да бъде достъпно, а възможността за шопинг, забавления и нощен живот е достъпна за младите хора".

Източник: Агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Uvelichava-se-interesut-kum-bulgarskoto-Chernomorie-ot-srubskite-grazhdani-96955
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.