Търговците не спазиха уговорка, кметът ги натири
Автор: Екип Varna24.bg 11:25 / 01.07.2009Коментари ()888
© Varna24.bg
Премахването на бараките от ул. "Дрин" няма да изчака есента, както бе предварителната уговорка между местната администрация и търговците. Причината е, че последните не са спазили условието да изтеглят жалбите си срещу общината, след отстъпката, направена от кмета Кирил Йорданов да ги остави до края на летния сезон. След като им е бил даден допълнителният срок, търговците се върнали при него с нови претенции и изисквания. На наемателите са връчени заповеди да напуснат бараките на 7 юли. Премахването на обектите е заради разширение на пътя и реализирането на пореден етап от въвеждането на еднопосочното движение.

"Разширението на "Дрин" започна и стигна до първата барака. Когато казахме на хората, че им се дава възможност да работят там до септември, те написаха петиция с купчина условия", обясни Йорданов. Според него, това никак не се е вписало в тона на предварително проведения диалог.

"В този случай продължаваме отношенията си с тях, в рамките на административната процедура, която кореспондира със заповедите за премахване на обектите. Сега те се обжалват и в момента, в който се произнесе съдът изпълнението по проекта продължава", категоричен е кметаът. Той е убеден, че договорите, сключени с общинската фирма "Пазари", според които търговците обитават бараките на "Дрин", ще бъдат обявени за нищожни. "Тези обекти реално не са в активите на дружеството, а са на територията на община Варна", каза Йорданов. Уточнение в думите му внесе шефът на "Пазари" Владимир Михалчев. Той обясни, че заради договорката местната администрация и търговците подписали документ, който да позволи ползванаето на бараките до 30 септември. Търговците сложили парафа и изтеглили жалбите си. Намерили се обаче и такива, които в последствие все пак решили да съдят общината. По думите на Михалчев, под въздействието на адвокати, към тях се присъединили и част от тези, които първоначално са били удовлетворени от споразумението с администрацията. Цялата група недоволни имала безумни претенции, посочи той. "Заради тях сега са ощетени и останалите", коментира Михалчев. Според него обаче, това е бил единственият правилен начин, по който е можела да постъпи общината при тези условия.

Източник: "Позвънете"




Още по темата: общо новини по темата: 9
17.09.2009 »
10.07.2009 »
08.07.2009 »
08.07.2009 »
08.07.2009 »
07.07.2009 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Turgovcite-ne-spaziha-ugovorka-kmetut-gi-natiri-98116
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.