Община Варна организира конкурс на тема "Моята идея за красива Варна"
Автор: Екип Varna24.bg 13:48 / 01.07.2009Коментари ()646
© Varna24.bg
Район Аспарухово, Община Варна, в партньорство с Технически университет - Варна и други организира конкурс за разработка на проект за детска площадка на тема "Моята идея за красива Варна". Основните цели, които си поставя сътрудничеството е да бъде подкрепено взаимодействието между местната власт и ученици и студенти от професионални гимназии и висшите училища, да развие у младите хора по-високо гражданско съзнание и чувство на съпричастност към управленските процеси в развитието на града и района. Създаването на благоприятни условия за социална подкрепа, възможност за изява и разгръщане на потенциала на всички ученици и студенти в областта, в която се обучават ще насърчи тяхното професионално развитие. Районното кметство е поело ангажимента да включи в строителната си програма за следващата година най-доброто проектно предложение, а всички участници ще бъдат отличени с парични и предметни награди. „По този начин ще съдействаме не само за популяризирането на нови и оригинални идеи, но и ще подпомогнем тяхната реализация" коментира заместник кмета на района Валентина Велчева.

Повече информация за конкурса може да бъде получена на адреса на Район Аспарухово - ул. „Народни будители" №77Б, тел. 370040 или на интернет адрес http://www.asparuhovo.bg. Заключителната конференция, на която ще бъдат презентирани участниците ще се проведе в Технически университет - Варна през месец октомври.

Инициативата се осъществява с финансовата подкрепа на Община Варна и преминава под патронажа на кмета на район Аспарухово Богдан Караденчев.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtina-Varna-organizira-konkurs-na-tema-Moyata-ideya-za-krasiva-Varna-98151
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.