На къмпинг с палатка
Автор: Екип Varna24.bg 10:21 / 07.07.2009Коментари ()1692
© Varna24.bg
Ако сте романтици и искате наистина да избягате от градската шумотевица, то най-добре е да изберете да отдъхнете на къмпинг с палатка. Но за да не се превърне почивката ви в кошмар, трябва да си набавите необходимото оборудване. То понякога може де ви излезе доста скъпо, но всичко е въпрос на финансови възможности. В магазините има изключително голям избор в зависимост от джоба.

А палатката можете да си я вземете и под наем. Цените започват от 19 лв. за седмица. Ако пък предпочитате да имате собствена палатка, в търговската мрежа те се предлагат на промоционалните 20 лв. за брой, но има и модели за 500 лв. Цената зависи от материалите и броя на местата за спане които са от 2 до 30.

В летните жеги лагеруването е немислимо без хладилна чанта. Най-евтините струват 29 лв., а най-скъпите стигат до 2000 лв. Цената зависи от размера и от това дали клиентът иска термоелектрична или компресорна. За по-капризните туристи се предлагат и модерни готварски чанти. Освен че охлаждат, те загряват до 60 градуса. Цените им започват от 160 лв. и нарастват с размера.

Други важни пособия за пикника или къмпингуването са барбекютата и скарите. За най-евтиното барбекю ще дадете около 120 лв., а за скара - в пъти по-малко, ако не държите на марката и гарантираното качество.

Освен пътните карти, които всеки уважаващ себе си шофьор има в колата си, задължителни са и картите на къмпингите. Сред местата около Варна, които предлагат условия за палатки, са местностите Черноморец и Паша дере, както и язовир Цонево.
Според мястото, което сме избрали за почивката си, в списъка със задължителни принадлежности може да включим и въдиците. Цените им започват от 30 лв. на пазара и стигат до 3000 лв. в специализираните магазини.

Ако си падате по екстремните водни спортове, много добра работа ще ви свърши кануто. Има три вида канута - речни, морски и комбинирани. Те могат да са едноместни или двуместни. Хит в момента са комбинираните карбонови канута, подходящи за море и река с бързи води. Този вид е предпочитан, тъй като е непотъващ и не се пълни с вода. Размерите и цените на кануто са в зависимост от това дали е едноместно, или двуместно. Най-евтините са по 1000 лв., а най-скъпите - 4500 лв. Дълги са от 3 до 6,5 м.

Източник: в. "Морски Труд"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Na-kumping-s-palatka-99125
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.