Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Във "Владиславово" отличници по разделно сметосъбиране
Автор: Екип Varna24.bg 15:07 / 05.08.2009Коментари ()889
В район "Владислав Варненчик" се отчитат най-добри резултати по отношение на разделното сметосъбиране във Варна, коментираха за в. "Черно море" от "Титан - АС". Въпреки че все още нашенецът няма достатъчно изградени навици за това, положителни тенденции се наблюдавали и в някои части на центъра, като например на ул. "Македония". Там обаче контейнерите за разделно сметосъбиране се пълнели предимно от заведенията, а не толкова от гражданите, които живеят в района. Отношение към внедряването на добрите практики демонстрирали и обитателите на вилните зони по пътя Варна - Златни пясъци, изтъкнаха още от фирмата, ангажирана да извозва отпадъците от сините, жълтите и зелените контейнери. Служителите й работят по стриктен график - в понеделник и сряда се събират боклуците от хартия, във вторник и четвъртък - от пластмаса и метал, а в петък - от стъкло.

Най-слаба била събираемостта по отношение на стъклените опаковки. В зелените контейнери, предназначени за тях обаче, често се изхвърляли и битови или други отпадъци, поради което обикновено се налагало ръчно сортиране на боклука. Подобни проблеми се наблюдавали и в другите "бобри".

Варна е градът с най-много контейнери за разделно сметосъбиране, изтъкнаха още от "Титан - АС". Пъстрите "бобри" са поставени на общо 612 места в града. Всяка седмица обаче се налага да бъдат подменяни поне по 5 - 6 от тях. Причината е, че те се оказват изгорели заради недобросъвестното отношение на гражданите, жалваха се от сметопочистващата фирма.

Източник: в. "Черно море"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Vuv-Vladislavovo-otlichnici-po-razdelno-smetosubirane-103670
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.