Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Златни отворили само с 5-има спасители
Автор: Екип Varna24.bg 09:48 / 06.08.2009Коментари ()737
© Varna24.bg
Плажът на Златни пясъци е отворил преди месец само с 5-има спасители. Това съобщи зам.-кметът по здравеопазването Христо Бозов. При направената инспекция в началото на сезона общинската комисия по приемането на плажовете и басейните е установила, че за цялата ивица в курорта спасителите се броят на пръсти. Обяснението било, че концесионер до последно нямаше, а организацията на дейността на плажа става трудно. Тогава от общината направили компромис, но днес ще извършат втора проверка. Новият стопанин уверил, че по пунктовете вече има 20 души, които да бдят за сигурността на плажуващите.
На 6 е нараснала бройката на неизрядните басейни по курортните комплекси. 4 от водните площи са в Златни пясъци, а 2 в курорта Св. Константин, каза още Бозов. Някои от тях работят без лиценз, а други са без спасители. Глобата е в размер от 100 до 2000 лв., каза още той.

Тази година за пръв път общината е задължила концесионерите на плажовете да изградят пътеки за достъп на инвалидни колички през плажната ивица. "Те трябва да стигат до морето и вече има 9 такива, но предстои да се договорим и с концесионерите в курортния комплекс Златни пясъци, допълни доц. Бозов. Инспекторите очакват да открият там 4 пътеки за достъп на колички.
До момента са проверени 19 плажа и 79 басейна.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Zlatni-otvorili-samo-s-5-ima-spasiteli-103740
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.