Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Проверяват домашните кучета с полиция
Автор: Екип Varna24.bg 08:11 / 07.08.2009Коментари ()672
Помощ от полицията е поискала администрацията на варненския район "Владислав Варненчик", докато извършва проверки за регистрация на домашните кучета. "От 10 до 31 юли общинарите са съставили 79 протокола на проверени собственици на четириноги", съобщи районният кмет Добромир Джиков. 40 от кучкарите са били нередовни. Не са регистрирали любимците си, били са без платени такси и са ги разхождали на обществени места без намордници. 25 от собствениците обаче са били абсолютно изрядни. 14 от проверените пък или са отказали да дадат данните си или са дали неверни такива. Именно това в комбинация с недотам радушнотото приемане на проверките от страна на стопаните е накарало кметството да потърси съдействие от органите на реда. Последните единствени имат право да искат лични карти на гражданите, обясниха от администрацията.

Инспекциите на районните служители обаче дават резултат. Докато чиновниците са бродили из площадки и междублокови пространства за да проверяват дали домашните кучета се извеждат с намордници и имат ли регистрация, се е разчуло сред гражданите. "Откакто са започнали, в кметството има подадени 20 заявления за регистрация на домашни любимци", посочи Джиков. По думите му, това е повече от показателно, като се има предвид, че заявленията обикновено се подават в началото на годината.

"Организирах среща с представители на собствениците на домашни кучета. По време на разговорите определихме три места на територията на района, на които четириногите да могат да бъдат разхождани", съобщи още районният кмет. По думите му около импровизираните площадки ще бъдат поставени и съдове за смет, които стопаните да ползват, за да не им се налага да носят изпражненията на любимците си на дълги разстояния. Собствениците на животни, които са се срещнали с кмета са поели ангажимент да следят и своите "колеги" дали спазват правилата. По думите на Джиков, трите обособени места са временно решение, но засега ще свършат работа.

Източник: в. "Позвънете"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Proveryavat-domashnite-kucheta-s-policiya-103918
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.