Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Намаляват болните с чревни инфекции
Автор: Екип Varna24.bg 10:38 / 08.08.2009Коментари ()956
© Varna24.bg
Намаляват болните от чревни инфекции във Варна. Това сочи седмичната справка на Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве - Варна. През изтеклите 7 дни регистрираните пациенти със стомашни разтройства са с 90 по-малко от предната седмица. В сравнение със същия период на миналата година са регистрирани повече остри ентероколити с недоказан причинител. Специалистите обаче уверяват, че заболяванията са епидемично свързани. Намаляват и заболелите от въздушно-капкови инфекции, за сметка на заболяванията от варицела.

В имунизационния кабинет са профилактирани 39 души, като най-много са профилактираните срещу жълта треска 21. С ваксина срещу морбили, паротит и рубеола са имунизирани 6 деца. В консултативния кабинет по СПИН са анкетирани и изследвани безплатно 51 лица, посочват още от РИОКОЗ.
Инспекторите на РИОКОЗ са съставили 9 акта за нарушение на хигиенните норми през изминалата седмица. Повечето от заведенията с пропуски се намират в курортните комплекси. Нередности при съхряняването на хранителни продукти са констатирани в ресторант на Златни пясъци. Пропуски в производствената или текущата хигиена е установена в снек-бар „в курортен комплекс Чайка. С неуредени лични здравни карти или пропуски в хигиената е ресторант на Св. Константин. Пак там е открит и обект, функциониращ без удостоверение за регистрация. Хигиенни пропуски има и в открит басейн в куротния комплекс Чайка.

Източник: в. "Позвънете"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Namalyavat-bolnite-s-chrevni-infekcii-104108
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.