Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Никога не комбинирайте бира с вино, води до класически махмурлук
Автор: Екип Varna24.bg 13:15 / 18.01.2021Коментари ()1472
©
Кое е по-лошо – червено вино с водка или текила с бира? Руски токсиколози изброиха най-опасните комбинации на алкохолни напитки, предава БГНЕС.

Вино + бира

И виното, и бирата са "индивидуалисти": те не търпят конкуренти в тялото. Ако смесите бирата с вино, са възможни два резултата. Ако имате слаб стомах, може да започнете да повръщате още в таксито, с което сте си тръгнали от партито. Е, ако стомахът ви е здрав и млад, тогава всички последствия ще ви връхлетят на сутринта и, повярвайте лекарите твърдят, че те няма да ви харесат. Смята се, че комбинирането на много вино с бира осигурява класически махмурлук, който ще ви накара да пожелаете да сте умрели предната вечер.

Текила + бира

Текила е напитка, която наказва безмилостно за злоупотреба с тежък махмурлук. Цял комплекс от алдехиди (формалдехид, ацеталдехид, диацетил, фурфурол, 5-метилфурфурол) влизат в състава й. Така че и без никакви излишни добавки практически ви е гарантирана мрачна сутрин след забавната вечер. Е, бирата, както беше споменато по-горе, по принцип не толерира конкуренцията. Освен това съдържащият се в нея въглероден диоксид засилва абсорбцията на примесите, съдържащи се в текилата. Резултат: адска болка в главата, комбинирана с болка в черния дроб, поне до обяд на следващия ден.

Бира + водка

Както казват в някои части на Северното полукълбо: водката без бира са си пари на вятъра. А тази комбинация е наистина "страховита": чистият алкохол във водката, поддържан от бирения въглероден диоксид, незабавно ще се абсорбира в кръвта ви и неусетно за отрицателно време ще се озовете сладко заспал с лице в салатата. Ако се стремите към бързо и тежко опиянение и не мислите какво ще става утре – това определено е вашият коктейл.

Мастика + ментов ликьор

Сладките “дамски" питиета са известни като цяло със способността си да ви докарат напълно не-дамски махмурлук, предвид големия брой изкуствени оцветители и ароматизатори. А напитките на основата на анасон се отличават с високо алкохолно съдържание. Комбинацията ви гарантира зелен тен на лицето, адско главоболие и масивна дехидратация, като всичко това ще ви връхлети с рекордна скорост и доста внезапно.


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Nikoga-ne-kombiniraite-bira-s-vino-vodi-do-klasicheski-mahmurluk-1041137
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.