Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Европейски фирми рекламират варненския бизнес
Автор: Екип Varna24.bg 10:11 / 18.08.2009Коментари ()809
© Varna24.bg
Фирми от други европейски държави ще рекламират колегите си във Варна и условията за бизнес, които съществуват тук. Когато инвеститор се свърже с тях с искане за сътрудничество, те, заедно със своите условия ще представят и тези, които съществуват в нашите индустриални зони. Новата маркетингова статегия е част от проект озаглавен "Устойчиво организирани производствени зони" (SEPA) е спечелила Агенцията за икономическо развитие (АИР) Варна. Той ще се финансира по Програмата за Транснационално сътрудничество в Югоизточна Европа 2007 - 2013 г., съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие.

Като партньор по проекта АИР ще има ангажимента да създаде и координира транснационални и местни мрежи и партньорства, както и да идентифицира площи, където концепцията може да бъде реализирана. Всъщност за база на проекта ще се ползва опита на Италия в тази област, Той ще бъде приложен на местна почва. Като един от резултатите на проекта бизнесмени ще могат да обменят полезни практики и съвети през интернет портал. Освен с колеги от Варна те ще черпят опит от всички национални компании, които се включат, както и от останалите страни, партньори по инициативата. Те са от Румъния, Гърция, Италия, Унгария, Словения и Сърбия.

Тепърва предстои да се обяви обществена поръчка за подизпълнител, който да направи проучване кои са икономическите зони с потенциал в региона, обясни директорът на АИР Дора Димитрова. Той трябва да прецени дали зоните ще са реални или само виртуални. Вече има заявен интерес и от местни фирми, които да се включат в проекта, увери Димитрова.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Evropeiski-firmi-reklamirat-varnenskiya-biznes-105582
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.