Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
РИОСВ информира кметове за седмица на мобилността и ден без автомобили
Автор: Екип Varna24.bg 12:09 / 28.08.2009Коментари ()1129
©
РИОСВ-Варна информира всички кметове на Варненска и Добричка област за предстоящата кампания Европейска седмица на мобилността от 16 до 22 септември и Европейски ден без автомобили - 22 септември. Страната ни се включва за седми път в инициативата, като тази година тя се провежда под надслов „Да подобрим градския климат".

Европейската седмица на мобилността се организира от Европейската комисия с цел да се насърчи поведение на хората и действия на институциите, които да са в съответствие с принципите на устойчивото развитие и по-специално да са насочени към намаляване на замърсяването на градската среда от транспорта и подобряването качеството на живот на европейските граждани.

И двата вида категории градове - участващи или поддържащи Европейската седмица на мобилността и Европейския ден без автомобили на 22 септември трябва да се регистрират в официалния сайт на Европейската комисия - http://www.mobilityweek-europe.org/index.php?lang=en. Градовете, които участват в седмицата подписват Европейската харта на градовете. Хартата се подписва от кмета на града и се изпраща в Министерството на околната среда и водите.



https://www.varna24.bg/novini/varna/RIOSV-informira-kmetove-za-sedmica-na-mobilnostta-i-den-bez-avtomobili-107065
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.