Мария, която стана новият "Мастър шеф" на България, сподели кaкво ще направи с наградата | ||||||
| ||||||
"Сега вече пред мен са отворени вратите да постигам мечтите си и седя отговорна пред тях да го направя", каза Мария в студиото на "Тази сутрин". "Вярвам, че бях смела - може би това е, което ми даде преднина. Аз имам смелост и психика да направя нещо, което някой друг не би дръзнал да направи - и това ме отведе до финала и до победата", споделя тя. "Смелостта да експериментирам с продукти и концепция, която е рискова - не ползвах рецепти, всичко се роди в главата ми - това е нещото, което беше оценено доста високо от журито, за което много благодаря", допълва Жекова. "Аз съм голям любител на пухкавите вкусни кексове и редовно вкъщи си приготвяме семпли и постни кексове, които обаче са пълни с вкус и душа", споделя тя за любимите си десерти. Мария Жекова сподели, че ще инвестира една част от паричната награда, за да прокара водопровод до родопската къща в село Върбово, в която живее, както и за да я реновира и да я запази автентична. "Най-тъжното ми е, че там са останали много малко хора - в нашата махала има само един постоянен жител. Там се научих да познавам гъбите. Благодарна съм, че местните ни приеха като родни деца", споделя Мария. "Моята мечта всъщност е малко по-различна от това да отворя ресторант - искам да имам свое място, на което единомислещи хора да се събираме, за да обменяме идеи и опит; да градим кулинарна култура и да се учим едни от други", казва тя. |
Още по темата: | общо новини по темата: 2879 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/480 ] следващата страница |