Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Силните карти обичат смелите играчи
Автор: Екип Varna24.bg 15:55 / 06.10.2021Коментари ()995
©
Вероятно няма смисъл да споменаваме, че покера е една от най-известните и вълнуващи казино игри. Това неслучайно е така, тъй като за разлика от много други  изисква преди всичко много мислене. Увлекателността по време на игра е несравнимо, емоцията също влиза в това число.

Тази игра трудно би омръзнала, поради факта, че винаги има какво да се научи. А любопитството е част от природата на човек. Усъвършенстването в уменията, които изисква покера също е се наблюдава при повечето играчи. 

Все по-предпочитан е варианта за онлайн игри, където можете да откриете различен тип покер игри. Като имате възможност да се насладите на играта от удобството на своя дом. 

Какво трябва да знаем за покера?

Преди всичко е редно да направим уточнение, че покера съвсем не е лесен и късмета няма касателство. Напротив, техниката при тази игра се отличава с добро лавиране, предвиждане на ходовете и стратегическо мислене. 

За да направите наистина добра ръка, се изисква премислена тактика и различен стил на игра. Всичко това се изгражда с времето, през което се трупа опит. Затова е важно да бъдете търпеливи, тъй като уменията за подобен тип игра, не се усвояват на момента. 

Стандартно покера се играе от петдесет и две карти, като силата им се изразява във възходящ ред. Тоест, като най-слаба карта се счита Двойката, а като силна Асото. Друго важно уточнение, е че цветовете при боите няма силни или слаби, тоест те са равни. 

Разновидности на ръцете при покера

Най-важната стъпка за начинаещите в тази интересна игра, е правилното разпознаване на ръцете. За целта, ще ви ги последователно, започвайки от най-слабата:

Високата карта (High Card)

Това са случаите, в които двама от играчите, с по пет карти нямат повтарящи се. Тогава се счита, че печели онази ръка, която има по-висока карта. Тоест ако при единия най-високата от тези пет карти е Поп, а при другия Асо, то втория се води спечелил при първата ръка. 

- Двойка еднакви карти

За чифт се говори при наличие на ръка, в която двете карти имат еднаква стойност. При сравнение на две ръце с чифт, за по-добра се приема тази ръка, която е с по-силен чифт. 

- Два чифта

Ако приемем, че в две ръце присъстват два чифта, които са еднакви, се гледа петата карта. Чиято пета карта е най-силна се нарича “Кикър" и съответно се  води печеливша. 

- Три еднакви карти

“Тройка" в покера има когато в две ръце присъстват три еднакви карти. Отново печели този, които има по-силни тройка карти. В зависимост кой вид покер се играе, е възможно тройката карти да са еднакви и в двете ръце. В този случай се гледа силата на останалите две от тестето.

- Пет поредни карти (Straight)

Ръка, която има пет поредни карти изразени по числова стойност се нарича “Стрейт". Като Асото може да играе ролята на най-слаба карта също. При две ръце на “Стрейт" се гледа кой от тях е по-високия. 

- Пет карти от една боя (Flush)

Наблюдава в случаите, в които тези пет карти не са поредни, а са еднакви всички по боя. Едва когато две ръце имат “Флъш" се гледа силата на най-високата карта. 

- Три еднакви карти и чифт (Full House) 

Фул хаус имаме, когато ръката разполага с три еднакви карти с чифт. В случаите, в които две ръце имат “Фул хаус", се гледа отново по-силната тройка карти.

- Четири еднакви карти 

Наричана още “Каре" и е рядко срещана ръка в покера, тъй като трябва да разполага с цели четири еднакви карти. В още по-редките случаи, в които две ръце разполагат с “Каре" се гледа силата на тези четири на брой, еднакви карти. 

- Пет поредни карти (Straight Flush)

Подобна на горната ръка, но с разликата, че тази е по-силна. Тук ръката се състои от пет карти, които трябва да са поредни и от една и съща боя. В случаите, в които две ръце имат “Роял Флъш" се гледа тази, която е с по-висока поредица от карти.

- Роял Флъш (Royal Flush)

Можем да я определим, като най-силна и трудна за постигане ръка в играта. Състои се от Десетка, Вале, Дама, Поп и Асо, които разбира се, трябва да са от една и съща боя.


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Silnite-karti-obichat-smelite-igrachi-1132475
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.