Ето колко трайност имат туршиите | ||||||
| ||||||
Напоследък има рецепти, които са по-модерни и дават възможност за по-бърза ферментация, при които например киселите краставички са ферментирали за 1 седмица, вместо за няколко месеца. Така приготвени, киселите краставички е най-добре да се консумират в рамките на месец-два, пише специализираният сайт gotvach.bg. - Туршиите, които са ферментирали или преработени, имат по-дълъг срок на годност, в порядъка на 2 години; - По принцип най-честият начин за приготвяне на туршии е с бактерии, които трансформират захарите, които присъстват в продуктите в киселини, като по този начин се запазва продукта. Тези туршии се наричат преработени; - Продуктите в туршиите ферментират най-често за 3 до 6 седмици. - Дори след като са ферментирали дълго време, с течение на времето туршиите започват да стават по-кисели и омекват. Въпреки този факт обаче, ако в туршията има достатъчно количество сол и са минали процес на пълна ферментация и докато поддържате чисти съдовете,в които съхранявате вашата туршия, няма защо да се тревожите, че те могат да се развалят. - Ако вашата туршия е със саламура и в нея има киселинност, тя може да бъде съхранявана в продължение на три месеца в хладилника. Вече знаете какъв е срокът на годност на туршиите и спокойно можете да се наслаждавате на любимата си царска туршия, гръцка туршия или туршия с моркови. |