Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пламен Димитров е новият директор на ДТ "Ст. Бъчваров"
Автор: Екип Varna24.bg 10:31 / 20.01.2010Коментари ()1180
© Varna24.bg
Актьорът Пламен Димитров е събрал най-много точки на конкурса за директор на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" във Варна и той ще седне на шефския стол за следващите три години. От пресцентъра на Министерството на културата (МК) уточниха, че до вчерашното събеседване са били допуснати и четиримата кандидати.

Пламен Димитров, който е и временно изпълняващият длъжността в момента сподели, че не са му задавали много въпроси по време на интервюто. През повечето време коментираха концепцията ми за тригодишния период и вероятно с нея съм ги впечатлил, обясни той.

Сега най-важното за мен е проектът на Лили Абаджиева, "Госпожица Юлия" от Стриндберг, коментира Димитров, като добави, че се предвижда репетициите да започнат в края на февруари, а представлението да излезе в началото на май.

Реформата в държавните театри вероятно ще стартира през април, но засега няма много яснота в това отношение, каза още новият директор на Драмата. Засега той не предвижда съкращения, но не се знае какво какво ще произтече от промяната в начина на финансиране на театъра.

Към момента щатният състав на трупата възлиза на 71 души, а още 15 са наети по различни програми на социалното министерство. Пламен Димитров спечели конкурса на МК в конкуренция с още двама актьори (Йордан Мутафов и Мариус Донкин) и един режисьор (Тодор Анастасов).

Той е роден на 15 януари 1960 г. в Плевен. Завършва ВИТИЗ „Кр. Сарафов" през 1985 в класа на проф. Енчо Халачев. Работил е в ДТ „Апостол Карамитев" - Димитровград; ДТ - Ловеч, ДТ - Враца; ДТ „Иван Радоев" - Плевен.

Има над 50 роли зад гърба си, някои от които дори си спомня: Троил, Подкальосин, Тригорин, Алилуя, Монтеки, Флипот и др.

Източник: Днес +




Още по темата: общо новини по темата: 4
26.10.2012 »
21.01.2010 »
19.01.2010 »
12.01.2010 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Plamen-Dimitrov-e-noviyat-direktor-na-DT-St-Buchvarov-132770
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.