Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ВОС потвърди ареста на шефа на фирмата, получател на кокаин за 61 млн. лв.
Автор: Екип Varna24.bg 16:38 / 21.01.2010Коментари ()865
© Varna24.bg
Веселин Ц., разследван за получаването на 231 кг кокаин в контейнер, за който е деклариран внос на чилийско вино ще продължи да пребивава в ареста, след като днес Варненският окръжен съд отказа да измени в по-лека определената му мярка за процесуална принуда. 45 годишният софиянец, чиято фирма е получател на кокаин за 61 млн лева беше задържан под стража на 16 ноември миналата година. Днес защитата му твърди, че събраните в хода на разследването гласни и писмени доказателства не водят до категоричен извод за участието на обвиняемия в кокаиновата сделка.

Пресслужбата на съда припомня, че през лятото на миналата година на Пристанище Варна Запад, в контейнер с бутилки вино, внос от Чили, чийто получател е българска фирма беше разкрит 231 кг и 54 гр. висококачествен кокаин, със съдържание на активния компонент 86,5 %. Експертиза установи, че стойността на скъпата дрога възлиза на 61 млн 358 хиляди лева.

За да потвърди ареста днес ВОС прецени отново събраните на досъдебното производство доказателства и материали - обяснения, разпити и показания на свидетели. Те установяват редица последователни действия за реализирането на вноса на скъпата дрога. Съдът счита, че в настоящия етап от разследването не е отпаднало обоснованото предположение, че Веселин Ц. е съпричастен към контрабандния внос на голямата пратка кокаин. Предстоят и редица процесуално-следствени действия, свързани с изготвянето на Съдебно-техническа и съдебно-графологична експертизи, както и получаването на информация по съдебна поръчка от Република Гърция.. Въпреки постоянния адрес и чистото съдебно минало, съдът обосновава и извода, че ако е на свобода софиянецът може да се опита се укрие от наказателно преследване. Основание за това твърдение съдът намира в тежестта на наказанието, което законът предвижда за пренос на наркотични вещества - от 10 до 15 години затвор и глоба от 100 000 до 200 000 лева.

Определението на ВОС може да бъде обжалвано пред Апелативния съд във Варна.




Още по темата: общо новини по темата: 3
23.03.2010 »
16.11.2009 »
10.07.2009 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/VOS-potvurdi-aresta-na-shefa-na-firmata-poluchatel-na-kokain-za-61-mln-lv-133227
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.