Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Българите - най-недоволни от живота
Автор: Екип Varna24.bg 09:33 / 03.02.2010Коментари ()1116
© Varna24.bg
Българите са начело на европейската класация по недоволство от живота като цяло. Това се случва за трета поредна година, сочат данните от годишния доклад на ЕК за социалната ситуация в ЕС. Освен от живота си като цяло, ние българите сме недоволни и от здравната система в страната, финансовото състояние на домакинствата си, цените на енергията, квартала или района, в който живеем.

Влизаме в челната тройна по недоволство и от ситуацията на работните си места, пенсионната система, помощите за безработни, публичната администрация, цената на живота и възможностите за покупка на жилище. С нива на неудовлетвореност, близки до нашите, са Гърция, Унгария, Румъния и Литва. На другия полюс - най-доволни от живота си традиционно са датчани, шведи, холандци и финландци. Проучването е правено през май-юни миналата година. В разгара на икономическата криза, и от Евробарометър отбелязват, че въпреки негативните икономически процеси, мнозинството европейци са доволни от живота си.

Прави впечатление още, че в държавата, където хората се чувстват най-удовлетворени, регистрират най-голям оптимизъм за бъдещето. Докато недоволните, като българи, гърци или румънци, очакват нещата да се влошат още повече - и за тях самите, и за страната им.

Източник: БНР



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Bulgarite-nai-nedovolni-ot-zhivota-136176
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.