Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Година затвор за джебчия-рецидивист
Автор: Екип Varna24.bg 16:52 / 03.02.2010Коментари ()821
С присъда по реда на съкратеното съдебно следствие, Районният съд във Варна наложи ефективно наказание от 1 година затвор за кражба на 25-годишния Сеслав Стоянов, съобщават от пресслужбата на съда. В периода 31.10.2007 г. - 15.11.2007 г. във Варна в условията на продължавано престъпление и опасен рецидив той отнел чужди портфейли с лични документи и банкови карти от фирмени офиси.
Подсъдимият влязъл в антре на офис по ул."Цар Симеон" и докато служителите разговаряли с клиенти в съседното помещение, той пребъркал джобовете на поставените на закачалка връхни дрехи и откраднал мъжки портфейл. На 15 ноември Стоянов набелязал офис на козметична фирма. Поискал да заработи като търговски представител, представил се под друго име и започнало попълването на регистрационния му формуляр. Когато служителката отскочила до съседното помещение във връзка с оформянето на формуляра, подсъдимият бръкнал в дамската й чанта и взел портмонето с наличните документи и пари. Общата стойност на откраднатите чужди вещи е 77 лв. Непосредствено след последната кражба, по оставените дактилоскопски следи върху каталога за козметични продукти, полицията установила извършителя. Към момента на извършване на кражбите подсъдимият е страдал от синдром на физическа и психическа хероинова зависимост.
25-годишният Сеслав Стоянов е многократно осъждан, предимно за кражби. Наказанието си той ще търпи при строг режим в затвор. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Godina-zatvor-za-dzhebchiya-recidivist-136389
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.