Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Леви партии подкрепят бюджета на Варна за 2010 г
Автор: Екип Varna24.bg 12:35 / 14.02.2010Коментари ()1220
© Varna24.bg
Параметрите на бюджета на общината за тази година обсъдиха на среща представители на политически формации от левия политически сектор. Макрорамката им беше представена от председателя на ГС на БСП и председател на Общински съвет-Варна Борислав Гуцанов. Пред лидерите на политически формации той представи детайли от строителната програма на общината за тази година и големите строителни обекти. Особено внимание в дебатите беше отделено на залегналото финансиране на социалните и здравните дейности.

Борислав Гуцанов напомни, че в условията на финансова криза са положени всички усилия да не бъдат повишавани местните данъци и такси и въпреки това да се запазят социалните придобивки на определени групи от хората и да се увеличи сумата за еднократни помощи. „Не можем да си позволим да намалим това перо, защото тази година все повече хора ще имат нужда от финансова помощ в определен момент", обясни лидерът на БСП пред колегите си от левите политически формации. Той припомни, че въпреки запазване нивата на данъчните ставки, респективно приходите в бюджета, и тази година пенсионерите над 67 година ще пътуват в градски транспорт само срещу 2 лв. на месец, запазват се и намаленията за студенти, ученици, хора с увреждания и др. Към действащите досега социални услуги се прибавят нови, тъй като се очаква годината да бъде тежка за групи от хора в неравностойно положение.

Общината трябва да продължи да бъде най-големият работодател и да не спира строителната си програма, тъй като така се отварят нови работни места. Около това мнение безрезервно се обединиха всички участници в срещата, представители на повече от 15 организации от левия политически сектор.

Единодушно те подкрепиха социалната насоченост на бюджета и дадоха мандат на мнозинството в общинския съвет при гласуване на проекта за бюджета да подкрепят в зала запазване нивата на таксите и данъците, увеличение на средствата за еднократни и помощи и за различни социални услуги и дейности, фиксираните средства за закупуване на медицинска техника и ремонти на здравни заведения, както и гласуване на средства за придобиване на общински жилища, в които да бъдат настанявани млади семейства, социално слаби, хора в нужда, които общината да няма право да продава в близките години.



Още по темата: общо новини по темата: 32
26.11.2010 »
10.04.2010 »
05.03.2010 »
03.03.2010 »
17.02.2010 »
17.02.2010 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Levi-partii-podkrepyat-byudzheta-na-Varna-za-2010-g-142531
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.