Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
10 варненски компании подписват меморандум за социално предпиемачество
Автор: Екип Varna24.bg 15:35 / 17.02.2010Коментари ()814
10 водещи предприятия от структуроопределящи отрасли във Варненска област ще подпишат меморандум със сдружение „Бизнес агенция" в рамките на проект за защитена заетост и социално включване на хора от рискови групи, заяви на пресконференция днес Силвия Щумпф, председател ня сдружението и ръководител на проект „Мисия за промяна - социалното предприятие като шанс за пълноценен живот и социално включване".

10-те компании са от различни сфери на дейност като туризъм, транспорт, производство на храни, високи технологии, обучение и др. Очакванията са тези фирми да осигурят работни места и или да подобрят условията на труд за хора с увреждания, като се създадат защитени работни места за определени професии. По този повод се предвижда обучение на 60 души - 20 с двигателни увреждания, 20 с ограничения на слуха и 20 родители на деца, посещаващи „Карин дом".

Освен това в рамките на 18-месечния проект се предвижда и мултиплициране на опита на съществуващото социално предприятие на „Бизнес агенция"-та като бъдат обучени и консултирани 16 специалисти, желаещи да бъдат ангажирани в сектора на социалната икономика. Като специфична цел на проекта г-жа Щумпф посочи още разработване на процедури, методологии и наръчници, свързани с дейността на подкрепеното социално предприятие.

Проектът се реализира от сдружение „Бизнес Агенция" съвместно с агенцията за хора с увреждания „Вижън" и Центъра за професионално обучение към ЦПО „Екселиа" в периода 13 ноември 2009 - 13 май 2011 във Варна. Общата стойност на „Мисия за промяна" е 338 077.92 лева.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/10-varnenski-kompanii-podpisvat-memorandum-za-socialno-predpiemachestvo-143275
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.