Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Френското дело "Борилски" може да тръгне в началото на лятото
Автор: Екип Varna24.bg 13:03 / 19.02.2010Коментари ()850
Все още не съм получил книжата от Апелативния съд във Велико Търново. Това съобщи адвокат Юлиян Георгиев, който е защитник на осъдения за убийството на Мартин Борилски Стоян Стоичков. Той каза още, че вчера е подал банкетна касационна жалба, с която обжалва отказа на Апелативния съд във Велико Търново да предвижи документите до Върховния касационен съд. По думите му документите вече са изпратени и очаква да ги получи днес или в понеделник.

Адвокат Георгиев каза още, че по негова информация в момента във Франция вървят процедури за насрочване на дело по случая Борилски, но не знаел нищо повече по този въпрос. Той добави, че ако в България няма развитие на процеса, то най-вероятно до началото на лятото делото ще тръгне във Франция.

Защититникът на Стоичков заяви, че все още не се е срещал с него след като той и съучастника му Георги Желязков се предадоха доброволно този понеделник след като 10 дни бяха издирвани от органите на полицията и Съдебната охрана. В момента те са настанени във Варненския затвор.

Припомняме, че на 4 февруари Апелативният съд във Велико Търново се произнесе по делото за убийството на студента Мартин Борилски. Георги Желязков бе осъден на 19 години затвор, а Стоян Стоичков - на 17 години при първоначален строг режим за изтърпяване на наказанието. Двамата трябва да заплатят на майката на жертвата Иванка Вълчева 120 000 лв. за причинени неимуществени щети. Присъдата подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок. Двамата се укриха и на 6 февруари бяха обявени за общодържавно издирване.

На 20 юли 2000 г. 24-годишният български студент по право Мартин Борилски бе намерен мъртъв в парижкото си жилище на улица „Льо Курб". Жилището е отворено от пожарникари и полицаи, които са известени от двама приятели на Борилски, че не са го виждали от следобеда на 18 юли. По входната врата няма следи от взлом. Трупът е коленичил до леглото, легнал на гърдите си. Ръцете са вързани с ръкавите на пуловер. По целия мокет и по част от мебелите в стаята има петна от кръв. Леглото също е пропито с кръв. По тялото на Борилски са преброени 93 удара с нож (за рязане на хартия), а лицевине му кости са смазани с тъп предмет (гира).

Източник: Днес +




Още по темата: общо новини по темата: 12
30.08.2010 »
09.08.2010 »
07.06.2010 »
15.02.2010 »
15.02.2010 »
06.02.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/Frenskoto-delo-Borilski-mozhe-da-trugne-v-nachaloto-na-lyatoto-143721
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.