Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Христо Григоров: Недопустимо е лицензионните комисии да проверяват плажовете едва през септември
Автор: Екип Varna24.bg 15:08 / 25.02.2010Коментари ()679
© Varna24.bg
Нормативната уредба у нас изисква, за да бъде открит един плаж за ползване, да бъде лицензиран от специална комисия. Практиката в страната показва, че тези комисии минават на инспекция в средата или края на септември, когато летният сезон е към края си. Това е недопустимо, заяви в Добрич председателят на БЧК Христо Григоров.

Днес в добруджанския град се провежда годишно отчетно събрание на областната организация. По темата за плажовете, Григоров допълни, че след като дадена плажна ивица вече е работила цял сезон, и то нелигитимно, тази практика е нужно да се прекрати и е необходимо да се направят много неща по отношение на нормативната база, а "лицензирането на плажовете да става точно преди началото на сезона".

"Който отговаря на изискванията, отваря плажната си ивица, който не отговаря, няма право да ползва. Това е нещо, за което ще настояваме от БЧК, защото в противен случай рискът за живота на туристите ще бъде голям. Ние не желаем този риск да се прехвърла върху нас и държавните институции. Отговорността трябва да е разпределена между всички, а рискът - сведен до минимум", категоричен е Христо Григоров.

Източник: Агенция "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Hristo-Grigorov-Nedopustimo-e-licenzionnite-komisii-da-proveryavat-plazhovete-edva-prez-septemvri-145132
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.