Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Искат час по плуване в училищата
Автор: Екип Varna24.bg 11:48 / 26.02.2010Коментари ()938
© Varna24.bg
„И тази година ще има проблеми с водните спасители. БЧК ги обучава, те получават диплома и започват да работят в други страни заради по-високото заплащане - каза шефът на БЧК Христо Григоров. - На 5 март във Варна на национална среща за водоспасяването ще предложим на правителството възвръщането на дисциплината плуване в училищата." Две трети от кандидатите за водни спасители не могат да плуват, ставало ясно на изпитите. И до момента концесионери на плажове използват спасителите и за сервитьори, и за чистачи, напомни Григоров. „Много трябва да се прави по лицензирането им, и то преди летния сезон", каза още Григоров. Според него БЧК е най-голямата неправителствена организация.

10 000 часа безвъзмезден труд на доброволци към БЧК - Добрич, отчете председателят на регионалния съвет на организацията Любомир Сивков на общото събрание на милосърдната организация. Те са 440, а членовете - 4855. В младежката организация членуват 145 деца, а доброволците са повече от 460. През тази година организацията работи в рамките на кампанията "Светът е наш, ти си на ход", подчерта в мултимедийното представяне на доклада си Сивков. Динамизъм се забелязва в общинските организации. Най-голяма е добричката организация с 2143 души. Сивков благодари на кметовете на Каварна и Тошево, където са първите изнесени офиси на БЧК в региона. Водят се разговори за откриване на клубове в Балчик и Тервел.

Григоров, който участва в работата форума, даде висока оценка на добричката червенокръстка организация и на прилива от младежи към БМЧК. "Навсякъде се увеличават симпатизантите ни, а младежката организация се явява алтернатива на всичко негативно в живота ни - изтъкна Григоров. - Това е симптоматично и за други общини."

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Iskat-chas-po-pluvane-v-uchilishtata-145334
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.