Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ВМРО Варна награждава родолюбци
Автор: Екип Varna24.bg 14:47 / 01.03.2010Коментари ()1027
© Impact Press Group
В навечерието на българския национален празник 3-ти март ВМРО подема начинание „ВМРО търси патриот". Целта на кампанията е да популяризира общественополезни начинания на отделни хора или организации във Варна и региона. Те ще бъдат наградени с българско знаме по повод празника.

Основното послание на кампанията е, че днешното измерение на родолюбието може да се открие тъкмо в дребните действия, с които всеки един е полезен на общността си. Посланието на кампанията е: „И това е национализъм" и „Това е една от съвременните форми на родолюбието".

Хората или организациите, които могат да бъдат отличени, са най-различни. Всеки, който е дарил нещо за благото на общността, направил е нова градинка пред блока, спонсорирал е местния спортен отбор, организирал е обществено или културно събитие. Работодател, който е открил цех и е осигурил нови работни места. Организация с нов местен проект от обществено значение. Личности с национални или международни отличия.

Началото на кампанията ВМРО в гр. Варна ще постави с награждаването на Кунчо Узунов. Това е домоуправителят на бл.1 във квартал „Възраждане" който от години води съдебна борба с представители на сектата „Свидетели на Йехова" и се противопоставя съдебно на намеренията им да построят сграда в зелените площи непосредствено до жилищните блокове. Рискувайки лични средства и жертвайки лично време за благото на всички живущи в този микрорайон Кунчо Узунов показва една от съвременните форми на родолюбието и заслужава да е от първите граждани наградени за патриотизъм проявен в личния живот от обикновените хора, заявяват от ВМРО.



https://www.varna24.bg/novini/varna/VMRO-Varna-nagrazhdava-rodolyubci-145974
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.