Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Заявителят на протеста пред общината бил от Велико Търново
Автор: Екип Varna24.bg 13:43 / 02.03.2010Коментари ()1392
© Impact Press Group
Заявителят на вчерашния протест се казва Борис Ганев, жител на Велико Търново, заяви кметът на Варна Кирил Йорданов. По думите му Ганев имал регистрирани четири нарушения на Закона за движение по пътищата, за едно от които наказателното постановление не му било връчено, тъй като не могли да го намерят на адреса. Днес Йорданов се срещна с част от протестиралите пред сградата на общината и отговори на техни въпроси и искания. Известен смут в дискусията внесе присъствието на Светлозар Николов от Организация за обществена самозащита - Едно, който започна разговора с кмета, въпреки че според други той дори не е бил снощи на митинга.

Николов обаче бе запознат с исканията, които снощи бяха повдигнати по време на протеста и ги отправи към Кирил Йорданов. Последният заяви, че договорите с фирмите изпълнители ще бъдат дадени на всеки, който ги поиска по надлежния ред, съгласно Закона за достъп до информация, след което за пореден път разясни как и при какви условия ремонтите ще продължат. От страна на Организацията за обществена самозащита бе поставен 7-дневен срок за решаването на проблема с най-големите дупки, но той бе наречен „не автентичен" и не бе приет от администрацията. До 24 май градът ни ще си върне онова самочувствие и онази характеристика, с която е познат на варненци и на гостите, каза градоначалникът.

На въпрос на представител на друго сдружение дали община Варна би потърсила външна, чуждестранна фирма за одит на работата на пътноремонтните фирми Кирил Йорданов отговори, че се е обърнал към лицензирани фирми, които не са чуждестранни, но са външни за общинската администрация. По време на разговора бе повдигнат и друг въпрос, изразяващ съмнение за умишлени действия по разрушаването на пътната настилка от снегопочистващите фирми и тези, които после трябва да я ремонтират. Светлозар Николов попита кои фирми в кои райони са работели и дали те не са едни и същи. Като обобщаваща причина за многото дупки по улиците пък бе посочена тежката зима и дълги години липсвалата рехабилитация.

Източник: Днес +




Още по темата: общо новини по темата: 138
08.02.2011 »
04.12.2010 »
18.11.2010 »
16.11.2010 »
02.11.2010 »
27.10.2010 »
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Zayavitelyat-na-protesta-pred-obshtinata-bil-ot-Veliko-Turnovo-146219
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.