Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Открит религиозен урок проведоха в училище за деца с нарушено зрение
Автор: Екип Varna24.bg 16:16 / 08.03.2010Коментари ()1176
©
Открит урок на тема „Благовестието на Архангел Гавраил" беше проведен в СОУ за Деца с нарушено зрение "Д-р Иван Шишманов" с учениците от школа "Православни християнски традиции и ценности" към Общински детски комплекс с ръководител Дарина Кючукова.

За първи път учениците имаха възможност да използват помощни материали, свързани с темата на Брайловата азбука. Учителката е разработила за всеки урок авторски тестове и задачи, които с помощта на ръководството на училището са подготвени на Брайл.

На урока присъстваха Ивелина Стоева-старши експерт по религия в РИО на МОМН- Варна, Монка Николова - директор на ОДК, Ставрофорен иконом д-р Захарий Дечев от ШУ „ Епископ Константин Преславски", учители по религия и учители от училището. Децата демонстрираха завидни знания и умения за работа с текстовете, като използваха машинките с брайловата азбука и изпълняваха поставените им задачи.

Всички присъстващи бяха впечатлени от знанията и възможностите на децата. С цел повишаване квалификацията на учителите, след урока бяха обсъдени методите, средствата и похватите при урочната работа по религия с деца със специални образователни потребности. Всички се обединиха около мнението, че е необходима допълнителна подготовка на учителите за работа с тези деца, както и увеличаването на времето за стаж в училищата по време на обучението на студентите във ВУЗ.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Otkrit-religiozen-urok-provedoha-v-uchilishte-za-deca-s-narusheno-zrenie-147538
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.